Aktuāli RSS

Lielās dienas Saules sagaidīšanas rituāli Komentēt

Kultūras pilī “Ziemeļblāzma” notiks Kadriļu balle Komentēt

Svētdien, 3. martā plkst. 15.00, Kultūras pilī “Ziemļblāzma” notiks “Rīgas Danču kluba” 35 gadu jubilejas Kadriļu balle, pēc kuras sekos Danču vakars.

Kadriļa ir daudzpāru deja, kurā piedalās pāra skaits dejotāju pāru, kas nostājas viens otram pretī. Visbiežāk tā ir četru pāru deja, kurā dejotāju pāri nostājas cits citam pretī krustā. Ballē tiks dejotas arī cita veida daudzpāru dejas.

Plkst. 15.00  sāksies Kadriļu balle, bet plkst. 18.00 Danču vakars, kas ilgs līdz pat 22.30. Ikviens laipni aicināts gan uzdejot Kadriļu ballē un Danču vakarā, gan arī vērot balli un dančus no skatītāju galerijām.

Pasākumā piedalīsies “Rīgas Danču klubs”,  folkloras kopa “Kokle” (Rīga), Etno kompānija “Zeidi” (Rīga), LU deju folkloras kopa “Dandari” (Rīga), folkloras kopa “Tarkšķi” (Iecava), folkloras kopa “Dimzēns” (Jelgava), Lūznavas muižas deju kopa “Lūznovys kadriļs” (Rēzeknes novads), folkloras kopa “Upīte” (Balvu novads) un individuāli dalībnieki. Īpašie viesi: seno deju grupas “Ballare” un “Magnolija”.

Apģērba etiķete Kadriļu ballei – tautastērps, fraka, 19. gadsimta beigu svētku tērps vai uniforma. Danču vakaram tērps pēc izvēles.

Ieejas biļetes cena 8,00 EUR. Biļetes iepriekšpārdošanā pieejamas: https://www.bilesuparadize.lv/lv/event/137105 un uz vietas pirms pasākuma.

Lai ballē varētu dejot kadriļas, to apgūšanai Rīgā svētdienās tiek organizētas deju mācīšanās nodarbības. Informācija par tām ir pieejama http://www.folkdance.lv/lat/kadrilu-balle/

Papildinformācija: “Rīgas Danču kluba” vadītājs Valdis Putniņš, 26514627, www.folkdance.lv

Koncertu organizē Kultūras un tautas mākslas centrs Ritums ar finansiālu Rīgas valstspilsētas pašvaldības atbalstu un biedrība “Tradicionālās kultūras centrs”.


Piedzīvo XXV Starptautisko masku tradīciju festivālu Viļānos! Komentēt

Aicinām pieteikties Tradīciju skolā! Komentēt (8)

XXV Masku tradīciju festivāls 2024 Komentēt (1)

Folkloras kopas "Tīrums" 10 gadu jubilejas koncerts Komentēt

Danču nometne jau 20.reizi! Komentēt
No 21. līdz 23. jūlijam Bauskas novada Kurmenes pagasta Butku dzirnavās notiks jau divdesmitā tradicionālo deju jeb Danču nometne!
 
Nometnē varēs iepazīties ar latviešu un tuvāko kaimiņtautu dančiem - senajām tautas dejām, apgūt tās deju meistasrklasēs, pilnveidot savas prasmes un vakarā no sirds izdancoties danču ballītēs.

Aicināti visi, kuri vēlas atjaunot, kopt un uzturēt latviskās kultūras vērtības, it īpaši tautas dejas, mūsdienu dzīves situācijās gan ikdienā, gan svētkos: gadskārtu godos, ģimenes svinībās, danču vakaros.

Sīkāka informācija un pieteikuma anketa:http://www.folkdance.lv/lat/2023/7/23/1445-dancu-nometne/

Nometnes programma http://www.folkdance.lv/lat/programma_programme/
Bildes no 2022. g. nometnes https://failiem.lv/u/en4wmdj6u

Nometni organizē: biedrība “ Tradicionālās kultūras centrs ” sadarbībā ar Rīgas Danču klubu. Atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds. Plašāka informācija: Valdis Putniņš, tālr. 26514627, e-pasts:

Folkloras diena 8. jūlijā Vērmanes dārzā un Esplanādē Komentēt (3)

Jāņu ielīgošana Siguldā! Komentēt (1)

Aicinām uz Jāņu ielīgošanu Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā Komentēt

KALENDĀRS
DIEVAM, DABAI, ATELPAI- 2024





 

Latvijas Folkloras biedrība sociālajos medijos
 
ZIEDU MĒNESIS